Egg har flere navn i industrien:

  • Eggehvite 
  • Eggeplomme
  • Eggpulver  
  • Ovalbumin ( protein fra egg)
  • Majones
  • Lysozym

Les listen godt og ta den gjerne med deg inntil du kan innholdet. 

Lysozym, eller E1105, er et konserveringsmiddel som fremstilles av eggehvite. Enzymet hemmer bakterievekst, er kun godkjent for bruk i moden ost og finnes i danske, østerrikske og hollandske oster. Vi regner med at en tredjedel av de som er allergiske mot egg reagerer på lysozym. Reaksjoner kan være magesmerter, hovenhet i halsen og astmatisk besvær.

Spor av
En del matvarer er merket med ”kan inneholde spor av egg”. Dette betyr ikke at egg er tilsatt matvaren, men at det under produksjonen kan ha kommet rester av egg i produktet. De fleste med eggallergi tåler en spormengde og kan spise produkter med denne typen merking. Den enkelte må i samråd med sin lege finne ut om allergiene er så alvorlig at en skal unngå matvarer som ”inneholder spor av”.