Derfor har vi laget AlleTilbords
I vårt velstående samfunn har de aller fleste det godt og kan spise seg god og mett hver dag. Vi kan gå i butikkene og plukke med oss alt fra gode råvarer til ferdiglagde retter som kun trenger litt tid i mikrobølgeovnen eller i stekeovnen. Når vi har lyst på noe godt, finnes det et utrolig mangfold av varer der reklamen forsøker å vinne vår oppmerksomhet med delikate bilder i flotte farger.

I dette behagelige landskapet er det også farer på ferde. I befolkningen ser vi at svært mange sliter med plager som ofte er relatert til kosthold som alt fra halsbrann til muskel-, skjelett- og leddlidelser, og også kreft og metabolsk syndrom som overvekt, diabetes type 2, samt psykiske plager. I tillegg har vi matallergier der visse sorter matvarer må helt unngås eller matintoleranse der noen matvarer gir merkbar respons i form av ubehag i mage og tarm. 


Det spiller en rolle hva du spiser
Livet er klart best dersom man kan være sunn og frisk. Da er det også lettere å være i god fysisk aktivitet som vi vet er en nøkkelfaktor for god helse. Men det byr på utfordring i hverdagene når svært mye av den vanligste kosten består av bearbeidede produkter, alt for mye raske karbohydrater og sukker samt ugunstige fett-typer. Det er ofte mer tidkrevende å lage mat fra gode oppskrifter, men matgleden, kan vi love deg blir meget større, og AlleTilbords vet å verdsette god mat tilberedt med kjærlighet. Matoppskriftene i AlleTilbords er nøye basert på de offisielle anbefalinger gitt gjennom Helsedirektoratets kostråd, og spesielt vektlagt er rådene som gis ved «Levevaner ved diabetes og behandling av overvekt og fedme», som også er svært gunstige å følge for alle mennesker.


Stå sammen som familie om et sunnere kosthold
Mange finner det vanskelig å planlegge for et sunt kosthold for seg og sin familie. Det er heller ikke lett å skulle være den eneste i sin familie som ønsker å legge om kosten. Måltidene skal, i tillegg til det å få mat, være en sosial, hyggelig og inkluderende stund. Dette fungerer best dersom alle rundt bordet nyter av de samme rettene. AlleTilbords er portalen som tar sikte på å forene hele familien mot et felles mål om et sunnere kosthold og en bedre helse. 

Enten noen i din familie har diabetes eller plages av matreaksjoner har vi laget et opplegg som hjelper deg å planlegge familiens kosthold for enkeltmåltider og dags- og ukes-menyer. Oppskriftene er laget slik at alle trygt kan spise av felles måltider samtidig som du sikrer at alle får nok og riktig næringssammensetning. Med dette styrkes det sosiale samholdet og ingen trenger å føle seg tilsidesatt av annet måltid servert på egen tallerken, laget med spesielle hensyn. 

I AlleTilbords på Familiens side oppretter du egen profil for hvert familiemedlem for å tilpasse oppskriftssøkemotoren til å ivareta hensyn til individuelle matreaksjoner og diabetes. I tillegg kan du endelig invitere dine gjester og omsorgsfullt kunne spørre om det skal tas noen spesielle hensyn i matlagningen. På siden "Mat & oppskrifter" finner du knappen "Ta med gjester".


Det spiller en rolle hvor mye du spiser
Er du overvektig er du absolutt ikke alene om dette. I Norge er 25% av menn og 21% av kvinner overvektige og rundt halvparten har sykelig overvekt. Overvekt innebærer mer enn bare behov for større klær. Mange kroniske sykdommer kan følge med etter som tiden går, og risikoen for tidlig død er betydelig. AlleTilbords bidrar med kontinuerlig «trening» der du gradvis vil endre gamle vaner ved bevisstgjøring om hva som er sunn mat i rett mengde. Den anerkjente Tallerkenmodellen benyttes som visualiseringshjelp for hvordan man forsyner seg på egen tallerken tilpasset din personlige profil. 

Illustrasjon over tallerkenmodellen for forskjellige brukergrupper

I AlleTilbords, på Familiens side, kan du registrere hvert enkelt familiemedlem slik at systemet settes opp i forhold til den enkeltes daglige anbefalte kaloriinntak (KCAL). Vårt mål er at hver og en av dere skal bedre vaner i forhold til hva som er en fornuftig mengde mat å spise i løpet av en dag. Når du lagrer en plan i Dagsmenyer, vil AlleTilbords automatisk vise hvordan din dagsmeny passer i forhold til den enkeltes daglige anbefalte kaloribehov, samt å gi praktisk veiledning for hvordan menyen kan tilpasses bedre.

Dersom man på Familiens side fører opp epostadressene til hvert familiemedlem (ikke under 15 år), vil de motta hyggelige månedsbrev fra AlleTilbords som er tilpasset den enkelte i forhold til kroppsmasseindeks (KMI) – også kalt "body mass index" (BMI), aktivitetsnivå, diabetes og matreaksjoner. Å endre vaner og livsstil er ikke gjort på en dag. La AlleTilbords «trene» hele familien til et sunnere kosthold!