Ønsker du å gå opp eller ned i vekt?

Kunsten å holde en sunn kroppsmasseindeks (KMI) – også kalt "body mass index" (BMI) –  er selvfølgelig nært knyttet til ditt kosthold. I tillegg er det viktig å være fysisk aktiv som kan innebære alt fra å gå turer til å gjennomføre øvelser for øket styrke og utholdenhet. Øket aktivitet følges naturlig nok av øket appetitt og dersom du da ikke er bevisst på samtidig å spise sunt kan du ende opp med samme eller til og ved øket vekt. 


Vektstabilisering over tid:

AlleTilbords er ikke ment som en midlertidig kur, men som en hjelp til å oppnå en varig sunnere livstil over tid. Videre vil vi gi deg og de andre familiemedlemmene bedre bevissthet rundt hva det innebærer å spise sunt samt og ikke over- eller under-spise i forhold til hva som er din anbefalte kalorimengde per dag (KCAL). I AlleTilbords, på Familiens side, kan du registrere hvert enkelt familiemedlem slik at systemet settes opp i forhold til den enkeltes daglige anbefalte kaloriinntak (KCAL). Vårt mål er at hver og en av dere skal bedre vaner i forhold til hva som er en fornuftig mengde mat å spise i løpet av en dag. Når du lagrer en plan i Dagsmenyer vil AlleTilbords automatisk vise hvordan din dagsmeny passer i forhold til den enkeltes daglige anbefalte kaloribehov samt å gi praktisk veiledning for hvordan menyen kan tilpasses bedre. Likevel, er du sterkt overvektig og ønsker å oppnå en raskere vektreduksjon kan du ta sikte på å redusere ditt daglige kaloriinntak med omtrent 500 KCAL per dag i samråd med din fastlege.

AlleTilbords bidrar med kontinuerlig «trening» der du gradvis vil endre gamle vaner ved bevisstgjøring om hva som er sunn mat og i rett mengde. Den anerkjente Tallerkenmodellen benyttes som visualiseringshjelp for hvordan man forsyner seg på egen tallerken tilpasset din personlige profil. Dersom du ønsker å redusere din KMI, anbefaler vi at du her følger tallerkenmodellen som gjelder Ved diabetes. Ved hvert måltid, forsyn deg på din tallerken kun en gang og ta den mengde du mener du trenger for å bli passe mett. Legg opp de ulike matrettene i en tredeling der en kvart del skal utgjøre proteiner som f.eks. kjøtt, fisk eller egg. Halvparten av tallerkenen skal fylles med fiber i form av grønnsaker og salat. Da gjenstår kun en siste kvart del som fylles med potet/søtpotet, trege fiberrike karbohydrater som fullkornspasta, fullkornsris eller villris. Dersom din kropp er tilbøyelig for overvekt, kan du gjerne kutte enda mer ned på karbohydratene og heller spise mer av proteiner og fett.


Illustrasjon over tallerkenmodellen for forskjellige brukergrupper